Online games: de verslavende functies

De tieners van tegenwoordig besteden tegenwoordig een aanzienlijk deel van hun tijd aan het spelen van games; of het nu online is of op hun consoles en pc via dvd’s. De meesten van hen voelen zich echter aangetrokken tot online gamen vanwege de geweldige gameplay, eenvoudige gebruikersinterface en verslavend entertainment. Omdat online gamen vaak gratis is, heeft het sinds de komst een grote aanhang gekregen. Wat begon als een bron van vermaak om vrije tijd door te brengen, verandert nu snel in een verslaving. De hele reeks opties die in elk spel beschikbaar zijn, dienen om de aandacht van gebruikers te trekken en deze voor een aanzienlijke tijd vast te houden; het resultaat is vaak dat ze verslaafd raken aan een bepaald spel. De fascinatie van hen kent geen grenzen.

Dus, wat is het precies met een online game die de aandacht trekt van jongeren over de hele wereld? Het antwoord is divers maar heel voor de hand liggend. Dit is wat wij denken dat bijdraagt ​​aan de groei van deze verslaving.

– Het competitieve karakter van elk online spel. Het feit dat iedereen scores kan bekijken en vergelijken met de beste online, geeft iedereen een reden om te proberen steeds beter te worden om die ene topscorer op de een of andere manier te verslaan. Dit dient om hun aandacht op het spel te vestigen als geen ander, en is van vitaal belang voor het succes van online gamen.

– In het geval van een verhaallijn of een op een niveau gebaseerd spel, speelt de dorst om op elk niveau de top te bereiken een cruciale rol bij het trekken van de online escape room  aandacht van de gebruiker. Elke gebruiker heeft de neiging zich te concentreren op het spel dat wordt gespeeld in een poging om het moeilijkste niveau te bereiken en het te winnen. Sommigen nemen niet eens de moeite om een ​​pauze te nemen tussen de niveaus en blijven constant aan hun computerscherm gekluisterd.

– De online beschikbare rollenspellen zorgen ervoor dat een jonge speler zichzelf voorstelt als het personage dat hij in het spel imiteert, met als resultaat dat de virtuele wereld de wereld wordt waarin hij die leeft, en dat er aanzienlijke inspanningen nodig zijn om hem terug te brengen naar de echte wereld zodra ze hun computer aanzetten om zo’n spel te spelen.

– De games waarbij alle niveaus zijn vergrendeld, zoals Angry Birds van Rovio Mobile, hebben de neiging om de aandacht van de gebruikers te trekken door ze te laten verlangen om alle niveaus te ontgrendelen. Deze anticipatie resulteert in een talent om continu te spelen totdat een set niveaus is gewist, en is een belangrijke aas in de mand van de ontwikkelaar om geld te slaan.

– Online gamen, verbonden zijn met een server, verspreidt zich over de hele wereld, waardoor iedereen met veel andere gamers kan communiceren, waardoor het voor hen eenvoudiger wordt om vrienden te vinden, met hen te concurreren en de tijd van hun leven te hebben. Dit geldt in het bijzonder voor de geïsoleerde jongeren die weinig vrienden op school of universiteit hebben, omdat ze door zulke virtuele contacten beter gezelschap vinden en zelfvertrouwen krijgen.

Er wordt gediscussieerd over de oorzaak van een dergelijke verslaving die tegenwoordig wordt gezien in de jeugd van gamen, met name online gamen. Sommigen zeggen dat het de schuld van de ouders is die kinderen computers op jonge leeftijd toestaat wanneer ze nog niet hebben geleerd hun prioriteiten te bepalen, terwijl anderen de jeugd de schuld geven omdat de meesten van hen de neiging hebben om studies te negeren die een halve kans krijgen, en die kans is gegeven door een passend verslavend online spel op een van hun favoriete online gaming-portalen.