НАЙ-ДОБРИТЕ ПРЕДИМСТВА ОТ МЕКАТА ВОДА

Ако някога сте чували абсолютно всеки човек да цитира изразите „твърда вода“ и „нежна вода“, вероятно сте объркани. В крайна сметка всичко е просто вода. Как може или не е трудно или нежно? Има ли все пак разлика между твърда и нежна вода?
Това са първокласни въпроси и в случай, че ги задавате, значи вече сте на правилния път. Твърдата вода и нежната вода са фрази, които използваме, за да обясним минералното съдържание на водата и има ясно разграничение между двете. Макар че вероятно е гладко да отхвърлите тези вариации като далечни, клинични и далеч елиминирани от ежедневната ви радост, пълната противоположност е автентична. Естеството на вашата вода засяга много региони от вашия дом и съществуване и в днешно време трябва да говорим приблизително за тях.
Тази статия разглежда твърдата вода, за разлика от нежната вода, в допълнение към това защо може да имате предвид избора на нежна вода и веднага след като направите това предпочитание, начина за придобиване на нежна вода.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА МЕКАТА ВОДА?
Защо да използвате a Мека вода  В крайна сметка, ние цитирахме предварително, че натрупването на минерали във водата не е опасно за поглъщане. Така че може да се чудите защо изобщо трябва да се мъчите да ги изхвърлите. Меката вода има няколко благословии. Ето само някои от благословиите, на които ще се насладите, докато избирате да поставите омекотител за вода във водопроводното си устройство.
1. ПАЗЕТЕ ВАШИЯ ДОМ И ВИК
защитете водопроводното обзавеждане на собствения си дом
Включването на нежна вода в собствения ви дом не е просто подходящо за вас. Освен това е първокласен във вашите водопроводни конструкции. Докато твърдата вода е груба и пълна с чужди замърсители, които поглъщат водопровода ви, нежната вода е много по-нежна, което води до значително по-малко налягане в цялото ви водопроводно устройство. Ето само някои от подходите, с които нежната вода може да защити вашите водопроводни мебели:
Удължаване на живота на вашия водопровод: улесняването на движението с течение на твърдата вода всеки ден е трудна картина във вашия водопровод. Постоянната циркулация на сурови минерали оказва влияние върху тръбите и обзавеждането, което води до значително съкратен живот. Само с помощта на превключването на нежна вода можете да защитите своите водопроводни мебели и без усилие да увеличите общия живот на вашето водопроводно устройство.
Намаляване на количеството поддръжка: Колко редовно искате да се справяте със запушените тръби или тоалетни? Колко редовно имате преливания? Проблеми като тези може да се дължат на натрупване на калций и различни минерали покрай вътрешността на тръбите. Като омекотите водата си, можете да намалите количеството неудобства, свързани с запазването на водопроводно устройство.
Поддържане на вашето домашно оборудване здраво: Твърдата вода не просто оказва влияние върху вашите тръби и мебели. Освен това влияе върху всяко домашно оборудване, което използвате заедно с водата си, което включва съдомиялни машини, перални машини и машини за еспресо. Можете да удължите живота и да подобрите цялостната производителност на тези машини с помощта на просто преминаване към нежна вода.
2. ПОЧИСТЕТЕ ПО-ЕФЕКТИВНО
Водата е съществен аспект в техниките за максимално почистване около собствения ви дом, независимо дали миете дрехи, чинии или плотове. Но какво се случва, докато водата, с която изглаждате, е пълна с неканени фактори и минерали? Крайният резултат е много по-малко мощно почистване. Когато изглаждате с твърда вода, вие вдъхновявате появата на почистваща сапунена извара, известна още като почистваща сапунена измет. И поради факта, че тази вода е много по-малко зелена при почистване, вие редовно ще искате да харчите допълнителни пари за почистване на сапун и почистващи стоки, за да придобиете предпочитаните ефекти.
Меката вода, от друга страна, е много по-висока при генериране на пяна от почистващия сапун. Тази пяна я прави изключително мощна при почистване и изплакване. Като преминете към нежна вода, можете да се насладите на изключително мощно почистване в допълнение към по-евтината почистваща система, тъй като стоките ви могат да се разтягат още повече.
3. НАСЛАЖДАЙТЕ СЕ НА ПО-МЕКА КОЖА И КОСА
Твърдата вода е печално известна с това, че изсушава порите ни, кожата и косата ни в банята. Докато едно къпане или вана няма да направи съществена разлика, редовното използване на силни водни душове ще се качва с течение на времето, преработвайки косата, порите и кожата ви в обикновени сенки в предишния им вид. Вашите пори и кожа редовно ще се оказват сухи и надраскани в същото време, когато косата ви започва да става мъртва и чуплива.